Reiki

Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel, alles wat is.
Ki betekent levensenergie. Reiki betekent dus universele levensenergie.

Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Reiki energie is overal. Het stroomt door alles heen wat leeft. Niet iedereen is zich hiervan bewust.

Handen hebben een helende werking. Iedereen heeft het in zich. Als een kind bijvoorbeeld een zere knie heeft of zich ergens aan stoot, leg je al gauw de handen op de zere plek. Handen werken verzachtend. Je draagt warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde over. Het geeft een gevoel van geborgenheid.

Door gebeurtenissen in je leven als trauma’s, emoties, pijn, kunnen naarmate je ouder wordt blokkades ontstaan. Je ontwikkelt overlevingsmechanismen, patronen om je te beschermen tegen pijn. Je bouwt als het ware steeds meer lampenkapjes in laagjes over jezelf heen waardoor je licht steeds minder fel schijnt en je jezelf kwijt raakt. Je denkt steeds meer met je hoofd en volgt minder je hart.

Wanneer er blokkades in ons lichaam zijn, kan de energie niet vrijuit stromen. Hierdoor ontstaat er een disbalans met uiteenlopende klachten als gevolg. Bij een Reikibehandeling worden bepaalde punten (de chakra’s) van het lichaam gestimuleerd en in balans gebracht, waardoor de blokkades verdwijnen en het zelfhelend vermogen van het lichaam zich herstelt.

Klachten die met Reiki behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine, burn-out, blessure, eczeem, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, slapeloosheid en schouder- en rugpijn.
Ook bij innerlijke onrust, onrust in je hoofd, bij piekeren, hooggevoeligheid, kan Reiki een fijne ondersteuning zijn.
Reiki kan ook ondersteunend werken bij of na kanker. Reiki kan weliswaar geen kanker bestrijden, maar biedt wel mentale, lichamelijke, emotionele en spirituele ondersteuning. Je hoeft niet te praten of iets te doen.

Reiki geeft je alle rust en ruimte.

Reiki is een zeer krachtige maar liefdevolle en zachte vorm van heling.

Wat doet Reiki met je lichaam?

  • Het helpt ontspannen & stress verminderen
  • Verlichting van pijn & versnelling van genezing
  • Beter slapen, minder moe, meer focus & energie
  • Het helpt onderdrukte emoties vrij te laten komen
  • Versterkt de verbinding met jezelf en je intuïtie/gevoel
  • Afvoeren van afvalstoffen & versterking van immuunsysteem
  • Het helpt bij het loslaten van oude patronen die je niet meer dienen
  • Minder angst, meer zelfvertrouwen, balans & betere kwaliteit van leven

Wat houdt een behandeling in?
We gaan eerst samen in gesprek waarom je voor een Reikibehandeling kiest en wat je problemen zijn. Zo kan ik inspelen op de klachten die je ervaart.

Dan mag je plaatsnemen op de behandeltafel. Lekker comfortabel onder een dekentje met een rustgevende muziek op de achtergrond. Je houd je kleding aan (lekkere comfykleding is een aanrader). Kleding is geen belemmering voor het ontvangen van de energie. Ik start bij je hoofd en werk langzaam door tot aan je voeten. Daarna ga je op je buik liggen en ga ik verder met handopleggingen op de rug. Door mijn handen op diverse plekken van het lichaam te leggen, kan de energie door mijn handen in jouw lichaam stromen. Wil je liever niet aangeraakt worden? Geef dit dan even aan, ik kan namelijk ook mijn handen een paar centimeter boven je lichaam houden.

Iedereen ervaart een behandeling anders, maar over het algemeen kan je de energie voelen stromen. De een voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen of ziet kleuren. Soms voel je tijdens de behandeling zelf niets, maar pas een paar dagen later. Maar ga er maar vanuit dat Reiki altijd zijn werk doet. Dat is juist het mooie van werken met deze energie!

Na een behandeling voelt iedereen zich wel vaak een stuk rustiger en meer ontspannen. Er kunnen allerlei emoties naar boven komen, zoals blijheid, verdriet of boosheid. Alles wat je voelt, is goed!

Geef jezelf na de behandeling de tijd om bewust aandacht te geven aan je emoties, blokkades en patronen. Door ze bewust te erkennen, kunnen ze sneller opgeruimd worden uit je systeem.

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. Na de eerste behandeling kan ik inschatten hoeveel Reikibehandelingen je nodig hebt om je klacht goed aan te kunnen pakken. We maken dan een afspraak over de hoeveelheid en frequentie van de behandelingen. Gemiddeld genomen zijn er 7 behandelingen nodig om een klacht (mentaal of fysiek) op te kunnen lossen met Reiki. Deze kunnen wekelijks plaatsvinden of als je dat beter past, 1x in de 2 of 3 weken.

Ook onderhoudsbehandelingen zijn mogelijk, deze kunnen plaatsvinden 1x in de 4 of 6 weken.

Kom je zonder klacht, en wil je gewoon heerlijk ontspannen of heb je even rust nodig? Eenmalig een afspraak maken kan natuurlijk ook.

Een behandeling duurt tussen de 60 en 90 minuten (inclusief behandeling, voor- en nagesprek).

Kun jij innerlijk wel wat extra liefde en aandacht gebruiken? Ik geef je met alle liefde een boost.

Stuur me een mail via praktijk@thuisbijcarmen.nl dan kijken we samen wat je nodig hebt.

Liefs,

Carmen