Daar hangt ze

Het is zaterdag 14 januari 2023. Eindelijk voel ik ruimte in m’n agenda en m’n hoofd om een bezoekje te brengen aan de Pearle in Doetinchem. M’n bril knelt al een tijdje achter m’n rechteroor, ook zakt ie iets naar beneden van m’n neus, dus het is al een tijdje nodig maar de urgentie was er nog niet.

De stad
De regen valt met bakken uit de lucht. Toch lukt het me de moed op te brengen in de auto te stappen en richting Doetinchem, ‘de stad’, te rijden. Paraplu mee en gaan! De auto parkeer ik in een parkeergarage en ik trotseer regen en wind. De paraplu klapt regelmatig in en uit door de harde wind en ik klap ‘m helemaal in en doe de capuchon op.

Bij Pearle aangekomen zit de winkel vol met klanten. Er komt een jonge vrouw op me afgelopen en vraagt of ze me kan helpen. Ze kijkt me heel vriendelijk aan, niet opdringerig, heel bescheiden. Ze draagt een eenvoudige zwarte trui. De rest van het personeel heeft een zwarte blouse aan met logo van Pearle maar zij niet. Ik leg m’n probleem aan haar voor en vraagt of ze de bril wil checken en mogelijk een kleine aanpassing kan doen. Ze controleert achter m’n beide oren hoe de bril zit en neemt ‘m mee naar achteren.

Ondertussen maak ik een praatje met een echtpaar, althans met de man. Hij heeft een geweldig Achterhoeks of Twents accent en zijn vrouw is Duits en spreekt Duits. Zijn Duits is net zo goed als het mijne (niet dus) en het brengt een lach op m’n gezicht.

De jonge vrouw komt weer terug gelopen met m’n bril. We testen hoe de bril zit. Voelt goed. Ze is in opleiding vertelt ze (vandaar de zwarte trui zonder logo?). Mocht het niet goed zijn dan mag ik gerust terug komen. Dat zal ik zeker doen. Ze houdt zich gereserveerd en wat op de achtergrond en laat zich niet echt zien. Vandaar het zwart; van soms niet willen of niet durven. Zwart bedekt en beschermt, heel functioneel.

Na dit prettige bezoek besluit ik bij de Sting binnen te lopen. Vanuit de deuropening springt de kleur oranje al in het oog en dat trekt m’n aandacht. Ik loop de winkel binnen en neus wat rond. De oranje kledingstukken lonken maar er zit nog niets tussen wat ik leuk vind.

Daar hangt ze
En dan….dan zie ik haar hangen. Een prachtig diep oranje blouse met leuke nopjes allover en prachtige (kleine) pofmouwen met aan de uiteinden een klein randje broderie en een roesel. M’n hart maakt een sprongetje. Eindelijk! Eindelijk heb ik iets oranjes gevonden waarvan ik denk dat het me goed kan staan. Dus ik duik het pashokje in en warempel, de blouse zit als gegoten. Ik kan m’n geluk niet op. Eindelijk een kledingstuk in de kleur oranje. Nu hoor ik je denken: wat een drukte om de kleur oranje. Je kunt toch ook een blauwe of andere kleur blouse kopen van een kleur die nu in de mode is? Maar nee, oranje is voor mij de kleur die maakt dat wat ik van binnen voel naar buiten kan brengen. Oranje, de kleur van out of your comfortzone, je innerlijke vuur, van op avontuur gaan. Oranje van dapper zijn, durven, tot leven komen. Oranje van: ‘ik “trek” positieve energie aan’. Met de oranje blouse in een tas loop ik dansend de deur uit. Het regent nog steeds maar voor mij voelt het alsof de zon schijnt!

De bedoeling
Thuisgekomen trek ik de blouse aan. Ik app met m’n kleurcoach: “het voelt alsof de zon warmte geeft op deze druilerige dag”. Zij appt: de bedoeling. De lente die zich roert in mij en naar buiten wil. Dat wat ik van binnen voel naar buiten brengen. Het thema van mijn Expeditie bij Bloei! Weer een stap gezet naar de bedoeling.

Wil je ook voelen wat kleur met je doet? Neem dan contact op met mij en maak een afspraak.

praktijk@thuisbijcarmen.nl

Liefs

Carmen