Inzicht door middel van een tafelopstelling

Ze komt voor de 2e keer bij me in de praktijk. We hebben een holistisch traject van 5x afgesproken. Via haar werkgever heeft ze al 2x gratis kennis kunnen maken met het ontvangen van een energetische behandeling. Dat heeft haar goed gedaan, ze heeft er baat bij. Ze zit in een re-integratietraject op het werk i.v.m. gezondheidsklachten. Haar leidinggevende stimuleert haar inzet om te onderzoeken waar de angel zit en vergoedt het traject. Hoe mooi!

De vorige keer dat ik haar behandelde heb ik de chakra’s in balans gebracht en een ontspannen en rustgevende behandeling gegeven.
Dit keer vertelt ze over haar struggle om weer terug te keren in het werkproces. Ze wil zo graag maar haar lichaam zegt NEE!
Thuis in het gezin botst het regelmatig en ze krijgt geen vat op hoe dat kan. Het contact met de kinderen verloopt stroef. We besluiten haar gezin op te stellen.

Het gezin

Ik open de 2 houten koffertjes met poppetjes voor een tafelopstelling. In één koffertje zitten blanke houten poppetjes en in de ander vrolijk geschilderde. Ze kiest voor de vrolijk gekleurde poppetjes. Elk gezinslid heeft z’n eigen kleur.
Langzaam verrijst het gezin op tafel. Vader en moeder naast elkaar en de 3 kinderen er strak in één lijn tegenover. Het poppetje in het rose met de rug naar hen toe, het poppetje in het groen kijkt hen vriendelijk aan en het poppetje in het blauw kijkt schuin weg. Ze vertelt dat dit precies de situatie is zoals het nu is. Het is een situatie waarin zij een aandeel heeft zegt ze. Voor haar is het glas altijd halfleeg. Ze zegt nooit hoe trots ze is op de kinderen of geeft hen complimentjes. De nadruk ligt altijd op het negatieve.
We zitten en kijken een poosje en ik vraag haar op te staan en de opstelling vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en laat het even bezinken voor haar.

Het verlangen naar de ideale situatie

Dan vraag ik haar om de poppetjes zo neer te zetten zoals ze het graag zou zien, haar verlangen naar de ideale situatie. Ze pakt de poppetjes op en zet ze in een kring en kijkt. Ik kijk naar haar terwijl ze dit doet en bemerk het volgende: haar gezicht verzacht, er breekt een glimlach door en er straalt zoveel liefde uit haar gezichtsuitdrukking voor haar gezin, wat een metamorfose!

Ze kijkt nog een poosje en ik vraag haar wat deze opstelling met haar doet. Ze huilt. Er is bewustwording en inzicht ontstaan. Ze snapt waar de schoen wringt. Er is een proces in werking gezet wat hopelijk langere tijd doorwerkt. Het kan weer gaan stromen in haar leven!

Een nieuwe start

Ze gaat werken aan meer positiviteit in haar leven. Complimentjes geven, zeggen dat ze trots is op haar kinderen en haar man die haar steunt. Ze mag meer zelfliefde voelen en minder streng zijn voor zichzelf, de lat iets minder hoog leggen. Vaker tegen zichzelf zeggen dat ze het goed doet. Wat een inzicht!

Inzicht geeft verandering

Met een tafelopstelling maak je van buiten zichtbaar wat er van binnen leeft. Dit helpt je om de regie over je leven terug te pakken. Door naar de opstelling te kijken zie je hoe jij anderen in het systeem beïnvloedt en andersom. Deze herkenning helpt om patronen te veranderen binnen je gezin, familie of organisatie.

Inzicht geeft verandering.

Wil je ook situaties of problemen helder krijgen voor jezelf? Neem dan contact op met mij en maak een afspraak.

praktijk@thuisbijcarmen.nl

Liefs,

Carmen