EXPEDITIE

De reden dat ik wil starten met bloggen is dat ik graag mijn ervaringen wil delen met mijn lezers. Verhalen over mij persoonlijk, mijn persoonlijke ontwikkeling, cliënten die in mijn praktijk komen en mijn werk als Holistisch Therapeut. Een tijdje terug heb ik het boek BLOG zinnig & zuiver van Marije van den
Bovenkamp besteld, gekocht en thuis ontvangen. Het boek kijkt me regelmatig aan vanuit de boekenkast en afgelopen weekend voelde ik ruimte om het boek te lezen en ermee aan de slag te gaan. Met de tips en tricks van Marije is deze eerste blog het resultaat.

Ontwikkeling
Begin september ben ik geslaagd en afgestudeerd Holistisch Therapeut. In een de volgende blogs zal ik je vertellen wat dat precies inhoudt en waar een Holistisch Therapeut je bij kan helpen. Deze reis tot Holistisch Therapeut is een enorme stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik via mijn werk een studiebeurs gewonnen. Het geld van deze beurs mag ik gebruiken om me nog verder te ontwikkelen. Ik mag namelijk de Reiki Trainer opleiding gaan volgen bij praktijk Jouw-Ik en me gaan onderdompelen in de kleurpsychologie bij Anne-Lies Smal van Bloei!

Expeditie
Eind september ben ik gestart met de Expeditie bij Anne-Lies. Anne-Lies nodigde me uit om naar Naaldwijk te komen voor deze eerste afspraak. Een 1 op 1 coaching gesprek. Letterlijk en figuurlijk een expeditie. Oef. Naaldwijk. Dat is een eind van huis. Ik woon namelijk zelf in het oosten van het land. Lekker gemoedelijk, weinig drukte op de weg, met de fiets naar het werk. Als ik eraan denk om helemaal naar het westen te moeten rijden krijg ik het Spaans benauwd. De drukte op de snelwegen, de auto’s die kriskras door elkaar heen rijden, de weg niet wetend ondanks Google Maps, maakt dat ik de nacht ervoor niet of nauwelijks slaap. Ik heb mijn vriendin gevraagd of ze een dagje met me mee wil, naar zee en dat wil ze. Zo voel ik me niet zo alleen (twee zien/weten meer dan één) en de tijd gaat snel als je met elkaar kletst. De bewuste dag haal ik haar op. Samen rijden we richting het westen. Af en toe souffleert ze de dame van Maps en samen komen we veilig (10 minuutjes te laat) aan in Naaldwijk. Ik zet haar af bij het tegenovergelegen winkelcentrum en ik meld me bij Anne-Lies. Na de coaching pik ik haar weer op en rijden we samen naar Monster (tip van Anne-Lies) voor een heerlijke, lange strandwandeling. De zon schijnt en er is weinig wind. We genieten samen en beseffen ons dat we dit nog nooit samen hebben gedaan. Een traditie is geboren. We sluiten de dag af met een welverdiende pizza bij Bondi Beach. Wanneer de schemering valt rijden we rustig terug naar huis, naar de Achterhoek. Moe maar voldaan lever ik haar weer veilig thuis af en rij ik door naar huis. Ik plof op de bank met een wijntje en ben trots op mezelf.

Out of the comfortzone is where the fun starts.

Soms moet je iets doen waar je enorm tegenop ziet. Het doet pijn, het schuurt, klotsende oksels. Maar de voldoening geeft je zoveel nieuwe energie. Wil je ook uit je comfortzone stappen en ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis intakegesprek via praktijk@thuisbijcarmen.nl

Liefs
Carmen